różnice między miskami olejowymi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacekrj
    Classic
    • 2010
    • 7

tom2212, możesz przejąć sprawę. Może więcej ludzi się zadeklaruje. Ja odpuściłem temat, bo minimalna liczba chętnych nie została osiągnięta.

maciek2736, za pisanie z Caps Lock'iem to zamiast kubka można zarobić owocka
  • _baniak
    Classic
    • 2009
    • 13

Witam,

Ostatnio przy wymianie oleju zobaczyłem, że mam uszkodzony gwint w misce olejowej.
    Chcę kupić używaną sztukę. W serwisie powiedziano mi, że numer mojej miski to:

038 103 603 AG

W sieci znalazłem miski o numerach 038 103 603 N - generalnie mają inne literki na końcu. Wizualnie się nie różnią ( na zdjęciach).

Jaka jest różnica między miskami o tych samych numerach ale o innych oznaczeniach literowych na końcu? Ktoś z Was wie ?

Pozdrawiam

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9943
      • Ford

Jeśli mogę coś podpowiedzieć: ja też mam zniszczony (przez pi%rd*l0!ego mechanika) gwint w misce. Planowałem (w ostateczności) zmienić miskę lub zakleić korek na stałe. Ale inny mechanik zaproponował uszczelnienie korka taśmą teflonową (czy jakos tak). Zgodziłem sie na to i od tygodnia i jakochś 500km mam (odpukać!) szczelny korek. Ale ja miałem gwint i wyciek minimalny (kapał tylko ciepły olej i robił plamę wielkosci monety). Spróbuj i Ty - ja zamiast wydać 300zł wydałem na uszczelnienie 30zł...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• _baniak
        Classic
        • 2009
        • 13

gwint uszczelniłem już taśmą teflonową i przejechałem około 1500 km. Narazie nie widzę wycieków.

Kupić miskę muszę, bo to jedyny sposób żeby żonka wsiadła do samochodu jak będę chciał jechać na dłuższe wakacje (trasa ok 6000 km) - uraz po wsześniejszym samochodzie (3 spier... urlopy), marka na "F" :evil:

Także mam na oku miski z otworem na czujnik ale większość ma numer 038 103 603 N
        i nie wiem czy mogę zainwestować w coś takiego mając miskę 038 103 603 AG (silnik BXE)

Czy ktoś uratuje moje wakacje ?

Komentarz

Pracuję...